torsdag 28. april 2011

Skarverennet: Kan det fikses? Klart det kan!

Og når vi nå bruker Byggmester Bob sitt slagord, så måtte jeg finne teksten til sangen. Jeg fikk faktisk mange assosiasjoner til mannskapet fra Geilo Idrettslag som nå er i gang med å lage tidenes flotteste Skarverensstrasé. I går var jeg og to andre ansatte ved hotellet så heldige å få være med scootergutta å sette opp det jeg tror heter repeater. Og med vår innsats i går er det nå mobildekning langs hele Skarverennsløypa. Ute i løypene møtte vi alle vennene til Byggmester Bob; Skuff, Rulle og Løfte var der. Jeg tror til og med vi møtte på Svimle der ute. "Bob og hans gjeng, de har det så skøy. De hjelper hverandre så jobbe blir gøy...". Haha.  
Rulle, Skuff, Bob og Løfte. Foto: Hilde Vikane


Ryktene rundt Skarverennet er mange. Alle er et utspring av snømengdene i fjellet. I påsken gikk ryktet om at det ikke blir Skarverenn. Så gikk ryktet om at målet plasseres lenger opp på Ustaoset grunnet lite snø. Det går til og med rykter om at det ligger en tråkkemaskin på bunnen av et vann. Det er jo slikt man elsker å prate om. Jeg tar ikke oppgaven med å rydde opp i alle ryktene. Men siden vi er så heldige å ha hele gjengen til Byggmester Bob her oppe, så velger vi å komme med noen avklaringer og faktaopplysninger.
Hvitt så langt vi kan se, foto Egil Kolbjørnsen
Først av alt. Blir det skarverenn?
Ja, selvfølgelig!

Fakta om snømengder:
I området rundt Finse har det jo vært mer enn nok snø lenge, det er det fortsatt. Nedover mot Ustaoset minker det.

Fakta om løypen: 
Som nevnt over blir Skarverennet flyttet littegrann nærmere Hallingskarvet en liten strekning. Alle som har vært på befaring er enige i at årets trasé er den fineste noengang. Legg for all del merke til det og nyt det majestetiske Hallingskarvet. Hva med elver, vann og bekker? Ingen fare. I traséen har det nå kjørt tråkkemaskiner hele uken, det betyr vel at løypen skal tåle mennesker også. Eventuelle elver og bekker som er sprukket opp er lagt i rør. Takket være Bob, Skuff, Rulle og Løfte er altså løypen helt perfekt.

Fakta om målgang:
Så var det målgangen da. Det er faktisk en liten endring fra tidligere renn. Dette har forøvrig vært planlagt lenge før man visste hvor mye snø vi fikk i vinter. Eliten og trimklassen har ulik målgang. Trimklassen går i mål ca. 200 meter lenger opp sammenlignet med tidligere målgang. Eliten går ned i en U sving der målet var før og opp igjen. Hvorfor? Slik at Petter Northug kan legge inn en spurt på slutten. Meget publikumsvennlig.

Fakta om været:
Dersom det går rykter om dårlig vær så kan jeg avkrefte det også, det blir sol, sol og sol. Ta med rikelig med sun-block og nok vann. At det er meldt minusgrader på natten og 3 plussgrader på dagen er vel heller ingen ulempe.

Og har vi glemt noe, er det bare å spørre, vi har alle svarene (tror vi).

Årets Skarverenn blir magisk - som alltid!


Vennlig hilsen 
Rulle, Skuff, Bob, Løfte, Svimle  og scootergroupie Hilde (et konsept som skal utdypes ved en senere blogg-anleding)

PS: Byggmester Bob og gjengen er altså Geilo idrettslag som gjør en formidabel jobb!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar