lørdag 9. april 2011

Hjelp!

På Finse håper vi for all del at ingen trodde at vi ringte VG og ropte om hjelp. At vi var redde for å snø inne er også litt i grenseland hva gjelder sannheten. Men at vi ringte VG og fortalte om været er sant. Vi fortalte at når togene ikke går så er våre gjester og ansatte nødt til å slå seg til ro med å bli her - til togene går igjen. Vi fortalte også at vindkastene var opp i 35 m/s i kastene.

Med is som underlag og orkan i kastene trenger man ikke anstrenge seg mye for å få fremdrift... 

Det gikk en liten stund før det gikk opp for oss at togene ikke passerte Finse, det var gjestene som begynte å lure på hvor togene ble av. Etter en stund i uvisse stakk vi innom Egil på stasjonen. Velkommen til Lykkeboden AS var hans ord før det begynte å kime i tre telefoner samtidig. Vi ba han pent om å gi våre gjester litt informasjon...."Ko ska e sei for noko då - e veit vel ingenting". Kanskje du kan si det da Egil? Etterhvert kom informasjonen om at Bergensbanen var stengt - på ubestemt tid. I sekstiden på kvelden kunne vi sende gjester hjem og ta imot nye.

Det er overraskende mye hyttefolk her oppe denne helgen, at hver hytte er fylt opp av guttegjenger kan forklares med at sykepleierne fra Haukeland er på hotellet denne helgen. Det slår ikke feil, tradisjoner er viktig. Alle med tilknytning til Finse vet hvlken helg de kommer og om de ikke vet det ringer de oss og spør - hotline!
Speilglatte spor, godt for skigåerne at det er meldt snø hele neste uke.
På Finse vet vi nøyaktig hva som menes med at været skifter fort i høyfjellet og i dag er det strålende sol. Det er tyst på hotellet, alle er ute. På Finsevann er det skiseilkurs med Skiseil 1222 og Håpet Gundersen i spissen. Vi har akkurat vært på Klemsbu med påfyll av vaffelrøre og mat. Fra snøscooteren kunne man vinke til masse glade skigåere med et smil om munnen. På Klemsbu var det stinn brakke og god stemning. Vi nordmenn blir fantastisk joviale når vi kommer til en liten hytte langt inne på vidda, da legger vi bort det noe tilbakeholdne lynnet som vi nordmenn kanskje er mest kjent for. Vi tok hele Klemsburunden for å se hvordan det stod til med kvistene. Det har skjedd mye med terrenget etter lange perioder med dårlig vær. Vi må etterkviste før påske, uten tvil.

Strålende sol og skiseilkurs på Finsevann
 Det er glade dager i høyfjellet og jeg må ut - ut å skiseile!

Hilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar