onsdag 13. april 2011

Snart påske.... Og for en påske det skal bli

En liten kort update før alle våre fantastiske påskegjester kommer til Finse. Det var stor jubel når jeg satt, litt ensom, på kontoret og oppdaget at yr melder SOL SOL SOL nesten hele påsken. Av erfaring så kan vi ikke alltid stole på yr sine værprognoser. Men etter en vind-og snøfull vinter med få gløtt av sol, så kan vi ikke tenke på et sted som fortjener bedre denne værmeldingen, enn oss her på Finse. Jeg tror faktisk vi kommer til å takle det ganske dårlig om vi ikke får fint vær denne påsken.


Lille Finsenut

Vi har fått en forsmak på godværet vi har i vente nå noen dager. Slik så det ut når personalet satt på terassen å spiste personalmiddag i dag. Det har vært verre dager i høyfjellet.


2011 har jo stått i ekspedisjonenens tegn, og Finse har hatt besøk av mange som drømmer om fjerne poler. Men det finnes også andre typer ekspedisjoner med et annet pol som mål. Noen av personalet bruker fridagene før påske til å lufte vingene litt, og la ut på ekspedisjon til Voss. Vanligvis så reiser vi jo alltid til Geilo, men selv svenskene har skjønt at Geilo ikke er det kuleste stedet i verden. Det er altså Voss, uteservering, polet, shopping og andre ting som skjer der ute i virkeligheten som står på programmet for vårt kjære personal.

Ellinor, Jesper, Fanny, Mac`tilda og Johannes klar for ekspedisjon

Det tok ikke lang tid etter ankomst Voss at det tikket inn oppdateringer fra ekspedisjonen. Mest lurte guttene på hvor de vakre Vossatausene var, og jentene hvor de staute Vossakarane var. De kunne ikke finne de. På et tidspunkt var det dramatikk på ekspedisjonen da polfarerne rapporterte inn at de hadde kommet vekk fra hverandre, og lurte på om noen av kunne hjelpe de med hverandres telefonnummer. Det kunne vi, og vi tror dramatikken er avverget. Den siste meldingen vi har fått fra denne oppdagelsesreisen er at at de ikke kommer opp igjen med mindre vi skaffer ølmugger i Boggi`n.

Gjengen er på litt av en oppdagelsesreise...
Kom tilbake! Jeg lover at vi skal få mugger i Boggi`n....

Som kanskje noen har registrert så hadde 1222 en lekkasje i restauranten grunnet frostskader i romjulen. Det har vært en laaaaaaaaaaaaaang vei frem mot det som nå snart er ferdigstillt. Nesten som en ekspedisjon dette også. Med utfordringer og dramatikk. Men altså, vi ser snart lys i tunnelen. Det er iallefall det vi tror.

Taket i Lille St`Paul har fått tilbake sitt orginale mønster

I morgen kl 16:00 må arbeiderne legge ned arbeidet. Da rykker Team Finse inn, vårt supre personal, for å vaske og rydde. Vi skal stille så staselig som Finse1222 overhodet! Og vi gleder oss!

Slik ser det ut i hovedrestauranten  onsdag ettermiddag.

Kan vi bli klare? Både snekkerne og malerne har gjort en fantastisk jobb, så i morgen er det bare opp til oss selv. Og det er klart at vi skal bli klar!

Varene har så smått begynt å ankomme Finse. Normalt på vinteren så losser snøkoordinatene varene våre av godsvogna. Nå har imidlertid snøen smeltet fra perrongen, og de kan ikke lenger kjøre monstermaskinen sin. Det vil nemlig ødelegge asfalten. Det er dags for å rulle ut TRUCKEN VÅR!!

Trucken vår!

Egentlig har vi ikke lov å kjøre trucken vår på perrongen. Av sikkerhetsmessige grunner. Men det er utrolig hva som er greit, så lenge det passer for Jernbaneverket. Så snøkoordinaten tok på seg en oransje vest hvor det stod Hovedsikkerhetsansvarlig på, og John Frode kunne losse og laste så mye han bare orket. Vi er også litt fasinert over at det faktisk finner vester i JBV hvor det står Hovedsikkerhetsansvarlig. Vi har bestemt at vi skal kjøpe inn dette til Hans Petter når han hjelper gjestene våre fra lavvoen til badestampen.

Så til slutt vil vi bare ønske dere alle hjertelig velkommen til påskefjellet. Og for en påske dette kommer til å bli. Den beste påsken EVER! Magiske gjester, episk værmelding, fantastsisk personal.


Se Hallingskarven i vinterham; - 
han brisker sig, gamlen, i kveldsols bram. 
Jøklen, bror hans, står bag på skrå; 
han har endnu den grønne iskåben på.
                                                                    Henrik Ibsen, Peer Gynt


Jøkulen hilser dere og ønsker dere hjertelig velkommen

MereteIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar