torsdag 3. november 2011

Innbyggertall og andre viktige saker på Finse...

Inbyggertallet på Finse for tiden? Tja...kan vi si varierende kanskje?

I dag er det hele syv mennesker som holder hus på Finse, åtte hvis vi inkluderer Eirik som er her på dagstur. I kveld reiser Ina og HP til Bergen, men Micke kommer tilbake. Det vil si at fem mennesker skal sove her i natt. I morgen drar Egil og da er vi bare fire innbyggere på hele Finse, med mindre noen bestemmer seg for å dra på hytta i helgen. Du tenker kanskje at det ikke er så mange, men ting går rundt og samfunnet fungerer. Vi har postmann, stasjonsmester, vaktmestere, assisterende hotelldirektør, sykkelansvarlig og en humørspreder (=meg selvfølgelig). Tilsammen dekker vi de mest elementære rollene i Finsesamfunnet. På tirsdag var vi faktisk hele syv mennesker til middag på langbordet. En viktig brikke som mangler i samfunnet vårt er forresten en kokk. Vi får i oss næring, men jeg tror vi bør begynne tenke på dette med feilernæring.

Tirsdagen startet for øvrig med en god latter. Til vanlig er jo stasjonen på Finse et viktig samlingssted og sladrekontor, det er sjeldent Egil sitter der alene. Det er jo alltid hyggelig å besøke han, men det har vi tydeligvis ikke vært gode på i det siste. I nitiden på morgenen kunne man høre over høytaleranlegget; Viktig melding, ja det var en viktig melding - kaffen er klar!!! Skal love dere at vaktmesteravdelingen fikk fart på seg.

Og vi lar oss fortsatt skremme av Alice Fangen. På tirsdag kom Ina inn på kontoret blek og lettere sjokkskadet etter å ha hørt skritt i overetasjen. "Æ sette mæ her på kontore og vente på ka som komme ne dæffra". Etter noen minutter kom Micke og lurte på hvor loftet vårt er. Han hadde lett overalt i andre etasje og kunne ikke finne det. Ina fikk fred i sjelen igjen og Micke fant til slutt loftet. Micke fant forresten også lysbryten på rommet sitt denne uken, etter 4,5 måned på Finse.

Og om vi skal snakke om andre viktige ting på Finse så kan vi nevne litt av det som skjer i vaktmesteravdelingen. De har nemlig byttet vinduer i resepsjonen slik at vi nå kan skryte av orntli panoramautsikt utover Jøkulen. Det mest gledelige med dette prosjektet er at det er satt inn en dør ved siden av vinduene. Døren minner oss på at det en vakker dag vil bygges en terasse utenfor resepsjonen på Finse 1222.

Det store diskusjonstema om dagen er hvordan vi nå skal løse det med benker rundt langbordet. Tidligere har vi jo hatt benk på ene siden og på andre siden har man sittet i vinduskarmene. Det har vært veldig hyggelig og langbordet er hellig, så nå vet vi virkelig ikke hvordan vi skal løse dette. Vi vil jo ha benker i vinduene akkurat som før, men så vil vi jo beholde panoramautsikten. Vi er i tenkeboksen og tar gjerne i mot sterke meninger.

Det er forresten også viktig for oss å få asgt at vinteren som vi var overbevist om at hadde kommet for å bli, ikke er her mer. Det føles som det skulle vært en dag i juni med snøsmelting. Vi håper vinteren kommer tilbake snart.

PS...da jeg skulle publisere dagens innlegg fikk jeg beskjed om at det ikke var mulig da noen andre redigerte det samtidig som meg. Men ingen andre er innlogget. Alice Fangen?


Det er registrert flere samtidige forsøk på å redigere denne ressursen. Grunnen til dette kan være at noen andre også redigerer denne bloggen eller dette innlegget.


So long,
Hilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar