fredag 17. juni 2011

Rallarvegen Haugastøl - Finse og Hallingskeid - Flåm kan sykles fra onsdag 22.06 :-)

Vi får daglig besøk av syklister som kommer opp fra Haugastøl. De sier det er tungt, men helt ok. Ca 15 snøfonner å krysse på denne strekningen. Dette får bli en nøktern oppdatering av statusen på Rallarvegen, da fokuset de siste døgnene har vært togulykke, togkaos, togtider og mangel på togtider, redningsarbeid, helikopterflyging, nye ukjente arbeidstog osv osv...

Det er altså snart fullt mulig å sykle fra Haugastøl til Finse, og også fra Hallingskeid til Flåm. Vi var og syklet fra Hallingskeid til Flåm på onsdag, og det nesten uten hinder. Det ligger ca 15-20 snøfonner mellom Hallingskeid Stasjon og til du kommer øverst i Kleven (før man begynner på nedforbakken til Kleivagjelet). To av de fonnene er vanskeligere å passere enn de andre. Utover det var det "barneskirenn". På tirsdag kommer vi til å sende ut troppene (blant annet Micke, vår nye sykkelmann på stedet) for å lage trasèer i de vanskligste snøfonnene ved Hallingskeid, og sørge for at undergangene mot Haugastøl er mulig å sykle gjennom. Og denne gang skal vi ikke trekke troppene tilbake på grunn av dårlig vær.

Dette vil altså si at Rallarvegen offisielt er mulig å sykle fra Haugastøl til Finse, og fra Hallingskeid til Flåm på onsdag 22.06! Det er tidlig. Men det skal sies at vi ble overrasket over at det fortsatt var snø etter Hallingskeid. Det viser bare at det har falt mye mer snø i vest enn i øst i år. Vi holder en knapp på at askeskyen virker positivt inn på snøsmeltingen, og at slutten av juni skal bli dobbelt så varm som begynnelsen av juni.

Fra Finse til Sandå er det som tidligere rapportert sykkelbart. Fra Sandå til Grotrjust vet vi enda ikke. Men vi tror nok at det ligger en del snø der. Vi håper å få ut informasjon til dere så raskt som mulig.

Vi kommer tilbake med "behind the scenes" detaljer om togkaoset. Vi kan nevne i en liten parantes (at Hilde måtte trå til å jobbe i bistroen på toget fra Finse til Oslo på torsdag. Dette fordi hun synes synd på de to stakkars NSB-ansatte som skulle håndtere et helt tog alene. Hilde kunne se frykten i øynene deres når det ble annonsert at de ventet på 6 fulle busser fra Bergen. Hilde er ikke redd for å brette opp ermene, og melder seg frivillig til kjøkkentjeneste! Og det var en svært excited Hilde som ringte og sa at ho også hadde ansvaret for at folk kom seg på toget! Dette må Hilde fortelle alt om ved en senere anledning)

Jeg benytter anledningen til å gratulere Hilde med 25 årsdagen som ho feirer i Bærum-Blærum på lørdag. GRATULERE, HILDUR!

Om 10 dager kommer sommersesongens ansatte. Hurra som vi gleder oss!

Merete

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar