fredag 22. april 2011

Milevis av Jøkelis!

Noen har slått opp telt, det er lys i alle leiligheter og hytter, det er fullt på Finsehytta og det er fullt på Finse 1222. Det er påske, det er et yrende folkeliv her oppe og vi elsker denne høytiden.

I tillegg til fulle hus er det også fulle tog. Hver dag kommer det påsketurister på dagstur. Etter skinnikkersene å bedømme kommer de fra Geilo og Ustaoset, på leting etter snø. Og snø har vi fortsatt mye av på Finse. Igjen har vi blitt minnet på hvor fantastisk glade vi er for at Finse ikke er Geilo, at vi gikk av på Finse stasjon og ble her. Vi vet jo at Geilofolket er ganske mye bedre enn oss. De er visst vant til både preparerte løyper, kaféer og restauranter der nede. "Jeg kommer helt fra Geilo, jeg er sulten og alt du kan gi meg er en liten Finsebolle? Jeg er sulten sier jeg". Det er klart noen av de er hyggelige også, og det er jo bra, for Geilo.
Kjære Geilo - velkommen på dagstur til vinterparadiset med snøgaranti!
Vi bruker heller kreftene på å hylle vårt eget fantastiske Finsefolk og vår fantastiske påskefeiring. Det er jo unektelig et meget sympatisk trekk ved oss akkurat det der, vi hyller oss selv ganske ofte. Vi forventer hvertfall ikke at alt på Geilo skal være som på Finse, det vet vi jo at det ikke er. En ting til før vi hyller oss selv litt mer. Dette er ingen moteblogg, men det må nevnes hvor kult det er med vindslitte anorakker og hjemmestrikka luer. Skinnikkersen passer faktisk best på Geilo.

Nei, her tar vi på oss de gamle vindslitte og solbleka klærne som tydelig synliggjør at vi har vært ute en vinternatt før. Vi går lange skiturer, helst utenfor de kvista løypene, der er jo Geilofolket og vi er folkesky på tur. Overalt snakkes det om fantastiske turer, strålende sol og vakre naturopplevelser. Meretes tur mot Ramnabergshytta endte nesten i en bresprekk, hun snudde på flekken, gikk i nøyaktig samme spor tilbake til (den upreparerte) løypen og tviholdt i en kvist til hun igjen hadde roen og kunne gå ned til Finse. Uteansvarlig, eks-uteansvarlig, bookingansvarlig og markedsansvarlig tok fri mandagen og gikk til Matskardsnipa. En fantastisk tur og man må bare si seg enig med Wilhelm Krag hva gjelder Hardangerjøkulen;"For en storhed, for en vildhed, milevis av Jøkelis".
Påsketurister ved Appelsinhytta
I går var det også full aktivitet i Finse Skisenter. Det startet med det tradisjonsrike påskerennet som ble arrangert for første gang i 1909. Det hoppes med livet som innsats, jeg var redd opptil flere ganger og jeg var bare publikum. Vinneren hoppet 20 meter og kan (igjen) pryde vandrepokalen med sitt navn: Eyolf Strømme-Svendsen. Et par timer senere kom skiløper etter skiløper i herlig hockeystil ned fra Jomfrunut. Igjen stod Eyolf Strømme-Svendsen på toppen av premiepallen. Dobbeltseier, vi gratulerer!

Hopprenn
Vi gir 20 i stil for dette hoppet
Og i fare for å igjen skrive en altfor lang blogg må vi nesten nevne inneaktivitetene fra påskeprogrammet. Her har vært påsketeater, vernissage, påskeforedrag og quiz. Det var mange som var sikre på at de skulle vinne quiz'en. Merete fortalte alle at hun alltid var med på vinnerlaget og fikk fort samlet er meget sterkt lag. Det var sjokkerende å se at Meretes lag ikke engang var blant topp tre. Dette kunne de heller ikke forstå selv og ved nærmere ettersyn hadde de blitt feilrettet og var faktisk vinner med samme poengsum som Heimabrygg-laget.

I går var det påskeforedrag med Thorleif Thorleifsson som i 2010 seilte Nordøst- og Nordvestpassasjen sammen med Børge Ousland. I dag er det familierennet Klemsburunden på idealtid og i kveld fyrer vi løs med en ny påskequiz.

Det er hektiske dager, små og store begivenheter, mye å fortelle om og det måtte bli et langt blogginnlegg.

Hilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar