fredag 8. juli 2011

What is crackelacking at Finse?

Sommersesongen rulller over oss på Finse. Vi merker det på mange ulike måter:
Vi har ikke tid til å telle snøfonner lengre. Snøen er nå helt på egen hånd, og vi stoler på at den smelter fort som fasan. Våre sykkelgutter fortjener stående applaus for at de, med blod, tårer og svette, har kjempet seg meter for meter gjennom snøen helt forbi Fagernut.

<>
Micke aka Bad Boy

"Bad Boy"-namnet kom når jeg skulle introudsere Micke for Nikos, en gresk ansatt vi har denne sommeren. Jeg sa, dette er Micke, the bike boy. Oversatt fra dårlig norsk/engelsk til dårligere gresk/engelsk ble dette, i det greske hodet, "Bad Boy". Nikos tok det for god fisk at Micke var en "bad boy", og  kanskje kler han kallenamnet?
Han ser mer uskyldig ut enn hva han er - sykkelminister Skogeng. Men grave snøfonner, det kan han!
Vi anbefaler fortsatt ikke barnefamilier å sykle fra Finse, selv om det daglig er mange syklister som tar turen. Det er heller ikke hensiktsmessig å ha for mye bagasje på syklene. Alle som sykler fra Finse må være klar over at det er en god del snø, man blir våt på beina og man blir sliten av å trille sykkelen gjennom snøen. Noen snøfonner kan også være litt vanskelig å krysse, så man må være forsiktig! Erling, vår tredje sykkelmann, hadde gjemt seg i bilde-øyeblikket. Men han skal også nevnes! Og snart kommer Sigurd Erdal, Sondre Widmark og Bård Basberg tilbake i sykkelbutikken. Og ikke minst vårt nye tilskudd til sykkelbutikken, fra Ulvik; Sevre! Gutta; se til å sette dere på toget og kom tilbake til Finse!!Sykkelsesongen er i gang. 350 nye Meridasykler soler seg i glansen av Hardangerjøkulen. Velkommen til Sykkel Finse!
Så hva gjør vi når vi nå har overlatt snøen og snøsmeltingen til seg selv?
* Vi svarer på e-post og vi sier "Finse1222, du snakker med ...." på telefon. Vi forsøker å besvare alle spørsmål om: "når Rallarvegen åpner, hvor mange snøfonner det er, hvor lang tid det tar å sykle, hvor tungt det er å sykle, hvor mye nedover er det fra Finse til Flåm og vi svarer på mange forespørsler om booking både av hotellrom og sykler. For det er mange forespørsler nå. Og dere skal være hjertelig velkommen til fjells.


Booking-bonanza...

* Det har kommet 7 nye fastboende til Finse nå i løpet av de siste dagene. En av de er Gordo Gonzales. 7 griser har inntatt grisefjøsen ved Finsehytta. Og Finse1222 og Finsehytta klarer på denne måten å la tonnevis med matavfall komme til nytte. Grisene blir foret på rester av våre fantastiske tre retters middager. Men grisene er også veldig glad i skalkene på Jøkulbrødet. Lite vet de om hva september bringer. Nå skal de bare være lykkelige høyfjellsgriser.

7 nye Finseboere for noen måneder.

Gordo Gonzales i forkant her

* Det er en merkelig trend med personalet vårt i juli. De trener. De løper til Larsbu, de drikker ikke noe annet enn detox-greier, og de spiser sunt. Men det er bare i juli.

* Vi kjemper mot "Finsefluene". De er mange, de flyr i flokk og de vil inn. Vi har en egen vakt som tørker og støvsuger Finsefluer. De liker å ligge i vinduskarmene, eller sitte i taket. En innsjekk hos oss forløper slik: Hei og velkommen til Finse1222. Dere skal spise middag i restauranten i kveld. Ønsker dere å spise kl 19 eller kl 21? Her er romnøkkelen. Rommet finner du..... Og vi har et et lite problem med fluer akkurat noen dager nå. Så vi anbefaler ikke å åpne vinduet. Håper dere får et fint opphold!" Antall fluer er imildertid på vei ned. Det er snart mulig å jogge seg en tur, der man får puste med åpen munn. Etter 9 måneder vinterdvale har noen enda behov for å puste med åpen munn. De mindre kjente helikopter-myggen er på vei til Finse. De er store, de er sterke og man kan høre når de letter. Dette er myggen som tåler en Finsesommer, og de er beviset på at "survival of the fittest" fungerer i praksis. Dette er ikke mygg du tuller med. De er rasende og roper "bloooooooooooooooooooooooood" i det de går inn for landing på hvite Finsekropper. Vi anbefaler Myggolf-produkter i Handlebu til ettermiddagsgrillingen.

* Jøklagutane og deres alfa breforfører har startet opp med daglige turer til Blåisen. Sesongen har blitt behørlig drukket inn og selvsagt samtidig som de oppdaterte festen på facebook. Det er nye tider hos breforførerne. Alfa forføreren var ikke tilgjengelig for foto i dag, men vi lover å holde dere oppdatert om sommerens forføring, med eller uten bilder.

* Vi fikser litt på hotellet, utvendig. Etter årevis med vannlekkasjer inn i hotellets restaurant, tar vi nå affære. Det skal aldri mer stå baljer og blekk i restauranten for å ta imot regnvannet som renner inn. Aldri! Det har snekker Rokne lovet. Og jeg har fått blitt med på taket for å se at brenning av asfalt går riktig for seg. Ikke at jeg vet hvordan det skal gjøres, og jeg hadde egentlig mer enn nok med å ikke falle ned. Heldigvis trykket noen en svett, gul hjelm på hodet mitt. Det ble så mye tryggere da....

"Inspeksjon" av takreparasjonen. Vi har nå regntett tak. Hurra!

Og selvsagt så kjemper vi mot feilmeldinger (også kalt værmeldinger) fra yr.no. Vi oppfordrer folk til å ikke alltid tro blindt på yr. De melder regn på Finse. Men vi har badet i sol den siste uken. Finse er grønt. Finse er varmt. Finse Sommer. På yr.no melder de regn og 8 grader, når realiteten er sol og 20 grader.
Hele fredag (altså i dag) er det meldt regn. Hele fredag har det vært sol

Hva med å sjekke webcam på www.finse1222.no? Da kan jo dere samtidig sjekke hva vi gjør på perrongen... :-)
Hilsen fra solfylte Sommer Finse i dag... ikke helt som værmeldingen :-)
Merete

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar