onsdag 11. januar 2012

"Sånn går no daga`n"

Det finnes en tid for alt, og jeg oppdaget plutselig at bloggen har blitt nedprioritert. Det har likevel ikke vært så sterke reaksjoner fra våre 31 faste følgere, på manglende blogging.

Etter nyttårsfeiringen, som er et sjokk for alle våre nye ansatte, så har roen senket seg totalt på Finse. Det har vært noen stille dager, og det er fortsatt en rolig uke før det begynner å strømme på med gjester. Man kunne sagt at det er stille før stormen, men det er det jo heller ikke. Værmessig stormer det mye på fjellet om dagen. Dagen starter med å spa snø, flytte snø, kjempe mot snø, bakse i snø, men til slutt leke litt i snø. 
Mitt møte med Finse hver morgen ser slik ut:


Å neeeiiiii.... Hvor er Asbjørn med tråkkemaskina?

Likevel, den ene dagen vi skulle ha skiseilkurs for våre ansatte, var det helt vindstille.

Det er en del nye ansatte på plass på Finse, og nyttårsfeiring er som kjent en "flying start" som hotellmedarbeider hos oss. Nå begynner vi mentalt å forberede oss på festivalmaraton. Siste helgen i januar har vi Finsejazz og vi gleder oss spesielt til å høre Terje Rypdal på fredagen. Festivalpass og dagspass kan kjøpes på i resepsjonen helt frem til konsertstart.Første helgen i februar arrangerers Snowjam for 10. år på rad, og "Snowjam-komiteen" ("catchy" navn på de fire som organiserer Snowjam hvert år) har lovet oss å tenke litt utenfor boksen hva programmet gjelder. Så det blir en overraskelse i år. Snowjam ble, som vanlig, fullbooket samme dag. Det er også, som vanlig, noen som faller fra når det nærmer seg, og dermed muligheter for hotellrom for de som har is i magen. Sist men ikke minst så har vi nykommeren på Festivalhimmelen; Expediton Finse. Den går av stabelen 10.-12. februar. Her gleder vi oss til veldig mye, blant annet til høre sønnen til å selveste Trygve Gran og til å spise festmiddag a la Buenos Aires fra Amundsens tilbakekomst fra Sydpolen til Argentina.

Vi har jo tidligere blogget om at våre ansatte er litt forvirret av alle navnene, både stedsnavn, fjell, men også alt vi selger på hotellet som vi putter "Finse" foran (Feks så blir Store Finsenut til Store Finseblings noen ganger. Det kan jo skje). I helgen, på langbordet, overhørte jeg en gjest (var det moren til bruden Lea?) som trodde ho hadde vært på skitur til "Gulrothytta", for så å oppdage at det heter "Appelsinhytta". Det kan skje den beste :-)

Som vi har skrevet om tidligere så skal Ina, som har vært her siden sommeren 2006 slutte nå i februar. Og i disse dager sitter Ina og lærer opp Magda i bookingsystem, detaljer rundt spesielle preferanser for våre stamgjester, hvordan lister best skrives ut, lagres, printes, organiseres, og ellers alt som er viktig å vite. De har de samme (u)vanene og før kl 10:00 har begge to hentet seg minst en Cola Light, en Finsebolle, en kopp kakao og en Mr. Lee nudler. Slik henter de styrke. Men størst pondus har likevel Ina som snuser både dobbelt og sterkest, før frokost. Derfor finner vi ofte Ina med hode mellom bena, når det har blitt for mye snus, hvor hun mumler stygge gloser på beste vadsøvis og sier "Det faen koke i hodet...".

Personalet vårt er sammensatt av mange nasjonaliteter. Partysvenskene er her selvsagt, men de er snart i mindretall. Vi har flotte mennesker fra Argentina, Italia, Canada, Tyskland, Dannmark, Malawi, Norge, Skottland, USA og Sverige som jobber her. Engelsk er det nye norsk, med andre ord. Malawi er nok det mest ekstreme. En ting er å komme fra Malawi til Oslo, en helt annen historie er å flytte til Finse. De har ikke så mange referansepunkt her. Mye må læres. Men det kommer til å bli en spennende sesong på Finse. Vi trenger faktisk noen flere ansatte fra slutten av januar, så om det skulle være av interesse, så ta gjerne kontakt med meg på merete@finse1222.no, om du er interessert.

Ha en riktig fin januar. Velkommen til Finse nå på rolige dager, eller på hektiske festivaldager.

MereteIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar