lørdag 21. januar 2012

Snø vil falle over snø som har falt...


Dette bildet kunne være inngangspartiet til huset mitt. Mest sannsynlig er det nok det. Før jeg bokset meg ut. Men det kunne også vært tatt hvor som helst på Finse...

.... og vi registrerer at det er om å gjøre nå for alle skisteder å rapportere om "heavy snowfall"... Det laver ned snø over hele Sør Norge. På Finse også. Den er like vektløs her som alle andre rapporterer om. Det er like mye her som alle andre rapportere om. Kanskje er det litt mer her og kanskje er den litt mer vektløst her. Det tror vi, iallefall... Det er faktisk så mye snø at vi har egne snøkoordinatorer som jobber døgnet rundt for å koordinere snøen til riktig steder. Det er så mye sne at vi vet ikke helt hvor vi skal plassere den. Det er som vi går på skyer. 

Vektløse skyer blir koordinert vekk

Snøen skaper mye entusiamse og glede. Men noen få blir bare forbanna. Magda sier "jag gillar inte snø så mye". Ina demonstrerer mot snøfallet og forsøker å lufte Nansen til fots. Heldigvis er Ina veldig lang, så for henne går det greit. John Frode får satt stoltheten på prøve, og det hjelper nok ikke at jeg blogger om en magisk scootervelt 20 meter fra jernbanelinjen. Rundkast med scooter i vektløs snø. Verden stod helt stille. Ingen lyd (sccoteren døde, nemlig..). Bare Matilda, Rebekka, meg og John Frode i en pardans med scooteren i snøen.


Her etter at vi hadde rullet scooteren tilbake igjen, slik at den iallefall står riktig vei. Fortsatt ingen lyd.

Det er mange som har trekt til fjells denne helgen. På hotellet har vi både bursdagsfeiring og Hvitserks Guidesamling, det er kitere (kjente fjes fra Kitebrothers), hyttefolk (som tørker hunden sin på langbordet), og skiseilkurs. De som er her på skiseilkurs er tre tyskere som skal krysse Grønland. Og på Finse møter de andre mennesker som har krysset Grønland, og på langbordet får de masse nyttige tips. Blant annet fra Hvitserk sine guider som har krysset Grønland mange ganger. Og det er jo akkurat slik vi vil ha det på Finse, og derfor vi kan kalle oss et ekspedisjonshotell.


Trygve S. Kolderup har med mange Hvitserkguider til Finse denne helgen.
Mye handler om vær på Finse. På vinteren handler mye om snø.Vi har registert at Fede på kjøkkenet har kastet seg på samme bølgen og har puttet snø på menyen. Blant annet skal vi ha det på festmiddagen under Expedition Finse.

Og dette har ingenting med snø å gjøre, men det er nå under en uke til Finsejazz. Alle kan kjøpe festivalpass eller enkeltbilletter i resepsjonen. Vi registerer at Terje Rypdal Legacy blir godt tatt i mot Nasjonale Jazzscene, http://www.dagbladet.no/2012/01/20/kultur/musikk/musikkanmeldelser/konsert/jazz/19872866/
og vi gleder oss dermed enda mer til konserten på fredag. Dette blir nok "Best Finsejazz ever", merker jeg...

Velkommen til Finsejazz på snørike Finse....neste helg!

Merete

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar