fredag 12. august 2011

Det er så vanvittig vakkert her!

Over en aldri så liten Ægir IPA på langbordet i går ble vi sittende å prate om hvor vakkert det er her på Finse. Å våkne til strålende sol på Finse er selveste lykkefølelsen. Og vi har gjort det ganske ofte i sommer. Aftenposten skrev nylig om en regntung sommer på Rallarvegen. Sludder og vås! Det er hvertfall ikke sånn vi har opplevd den.

Hardangerjøkulen soler seg i det fine været - foto: Geir skogeng


En gang i fremtiden, når man ikke lenger bor og jobber på Finse, så er vi sikre på at det er disse vakre solfylte dagene vi kommer til å huske. Ikke et vindpust, blikk stille på Finsevann, frisk fjelluft og en utsikt man så gjerne vil dele med alle. Det er virkelig vanvittig vakkert.

Også kommer man inn på dette lille sjarmerende hotellet. Møtes med et hyggelig 'god morgen' av resepsjonisten. Setter seg på kontoret med en kaffe og åpner tidstyven Outlook. En mailboks full av mail med bestillinger, spørsmål og bekreftelser på bookinger. Det er så mange som vil oppleve Finse. Det er så mange som vil sykle Rallarvegen og vandre i blåisen på Hardangerjøkulen. Og vi deler gledelig dette stedet med andre. Det er derfor vi er her, vi jobber faktisk med å gi medmennesker fantastiske naturopplevelser. Det er en ganske takknemlig jobb.

En blikkstille morgen på Finse - foto: Ida Larsson


I tiden fremover har vi fylt hotellet til randen. Senest i dag ble jeg pent nødt til å plassere to menn i en liten sovesofa på firemannsrommet deres. Det spilte ingen trille hvor stor denne sofaen var, han ville så gjerne være med sine tre kompiser på tur. Og slik ble det, på eget ansvar og med advarsler om hvor godt kjent de kom til å bli med hverandre i løpet av oppholdet.

Og på vakre dager som denne vil vi egentlig ikke snakke om hvor kaotisk gårsdagen var. Men vi gjør det litt fordet. Det er ikke hver dag det er like lett å drive et hotell. Det er merkelig hvordan noen dager bare blir kaotiske. Man kan ane at det blir hektisk når solen skinner og alle vil ut på tur og hotellet er fullt. Når man i tillegg venter på storinnrykk så ble det rett og slett litt mye for oss i går. At storinnrykket ikke kom med første tog var litt overraskende. En telefon senere fikk vi vite at de kom med neste tog. Ok, da holder vi suppen varm enn så lenge. At det kun var to arrangører som kom var også litt overraskende. Gruppen på 68 personer kommer med neste tog. Ok, da holder vi suppen varm. Kl. fire var gruppen i hus og suppen servert. Stemningen utover kvelden gir vi et terningkast seks. Klokken åtte stod en duggfrisk gjeng klare til å sykle Rallarvegen. Ut på tur aldri sur!

Hvor er det vakrest i landet her? Finse vel! - foto: Christoffer Bjerke 

At vårt nye bookingsystem stikker kjepper i hjulene for oss er ingen overraskelse i det hele tatt. Selv om vi nok har kontroll på dette her, så føles det ikke alltid slik. Alle rutiner som er godt innarbeidede brytes ned av et nytt system og nye rutiner implementeres sakte men sikkert. Og underveis gjør vi feil, det er desverre uunngåelig og det er meget beklagelig. Alle skal vite at vi gjør vårt beste. Man kan si at vi ikke valgte den enkleste løsningen for oss selv når vi bytter bookingsystem i den mest hektiske perioden på året. Vi velger å tenke at vi nå gjør alle feilene vi kan gjøre - for så å aldri gjøre de samme feilene igjen. Vi lærer nye ting hver dag. Hvorfor klarer jeg ikke å booke 10 sykler når det står at vi har 20 ledige? Hva er det som gjør at man ikke klarer å søke opp navn som vi vet ligger i systemet? Og hvem har kansellert 80 sykler i dag? Det er logiske svar på alt, men det tar tid å finne svarene. Og om litt er vi sikkert superdrevne på dette, men per i dag er det løgn og si at vi ikke strever.

Og når vi strever som verst forlater vi pc'ene våre, kjøper is, trekker ut i solen og nyter utsikten. Dette vakre stedet gir energi. Kom deg til fjells, koble deg til naturen og lad opp batteriene.

Velkommen,
Hilde  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar