fredag 26. august 2011

1 million...

Igjen måtte jeg sjekke ut Wikipedia. Jeg vet jo naturligvis hva 1 million er. Men wikipedia er så gode på å sette ord på viktige saker og ting. For eksempel snakker man om 1 million kroner er eller 1 million innbyggere eller kanskje 1 million kilo stein. Det er definitivt et tall, men alt er relativt, så da ser vi hva Wikipedia sier;

One million (1,000,000) or one thousand thousand, is the natural number following 999,999 and preceding 1,000,001.

Enkelt og greit.

Det er ni millioner sykler i Beijing (det er fakta i følge Katie Melua), men det er 1 million syklister på Rallarvegen (det er fakta i følge Hilde). NINA har satt ut tellere så vi får se hva resultatet blir, men vi er nesten helt sikre på at det muligens og kanskje er minst en million syklister på Rallarvegen denne sesongen. Himla gøy!

Det er definitivt ikke 1 million ryper her, desverre, men det finnes nok 1 million reinsdyrspor. Og jegerne de er på plass. I går fikk jeg se hva en jeger pakker med seg når han skal på jakt på fjellet. Han har garantert brukt 1 million kroner på vinmonopolet, minst.

For å forklare konseptet million videre sier Wikipedia;

The word is derived from the early Italian millione (milione in modern Italian), from mille, "thousand", plus the augmentative suffix -one.

Og da fikk vi en fin og naturlig overgang til temaet Millibar... Forrige helg føltes det som om vi solgte 1 million halvlitere med Hansa. Det vet vi at vi ikke gjorde. Og nå er det bare å holde seg fast. Siden dette bloginnlegget har 1 million som tema har vi regnet og regnet for å kunne si at vi skal selge øl som tilsvarer et eller annet som har med 1 million å gjøre. Regnstykket ble bare teit. Det viser seg nemlig at vi må selge 2000 øl for å kunne si at vi skal selge 1 million milliliter øl denne helgen. Vi er meget ambisiøse hva gjelder helgen, men det sitter en liten realist i oss alle. Det skal godt gjøres å selge 1 million milliliter øl. Vi har rett og slett ikke nok gjester og ikke nok personal. Da måtte alle vært overstadig beruset og alle vet jo at alkoholloven er ganske tydelig på akkurat dette.


Til nå i dag har vi svart på 1 million telefoner. Og siden det ringer på tre telefoner med ulik ringelyd og det rekker og ringe minst tre ganger før vi tar den, så har vi hørt 9 millioner ring i dag. Ring-ring-ring! 


Og hvor henter man motivasjon og konsentrasjon når telefonen bråker, mail skal besvares og   gjestene trenger oppmerksomhet, mat og drikke. Jo, det skal vi fortelle dere alle sammen. Om vi omsetter for 1 million kroner denne helgen skal jeg, Merete, Ina og Christopher få en tur til Bahamas av Finse 1222. Det er ikke heeeelt urealistisk å klare det, men det skal litt til. Og vi går inn i helgen med drømmene om at vi ligger på stranden på Bahamas i januar og kommer tilbake til Finse og ser ut som 1 million dollars! 

Uten å virke grådeige velger vi å utnevne Onkel Skrue som helgens store forbilde!


God helg fra Hilde

NotaBene...da undertegnede gikk ut av videregående med en 3'er i matematikk tar vi forbehold om at det kan være feil i de presenterte mattestykkene i dette blogginnlegget! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar