tirsdag 29. mars 2011

Whiteout og nå stille etter stormen!

"A weather condition in which visibility and contrast are severely reduced by snow. The horizon disappears completely and there are no reference points at all, leaving the individual with a distorted orientation"  (Wikipedia).

Og slik var det på Finse forrige uke, med vinkast opp i orkan styrke og konstant nedbør, enorme mengder! Når man velger å bosette seg på Finse vet man at hverdagen vil være styrt av været. Man lærer også fort at man alltid kan snu været til noe positivt. Det er faktisk ganske fascinerende å sitte inne i varmen å se på når de ukontrollerbare naturkreftene herjer som verst.

Men når man femte dagen på rad legger seg til ulingen rundt husveggene for så å våkne til den samme ulingen rundt veggene, ja så er det ikke like fascinerende lenger. Da begynner det å bli irriterende. Man åpner gardinene og ser ingenting - "Visibility and contrast are severely reduced by snow". Man kler på seg de tre lagene med ull og vindtette klær, tar på goggles og kjemper seg de tohundre meterene bort til hotellet.

Men det er etter en slik snøstorm at man virkelig setter pris på godværet. Det var en gjeng med rastløse mennesker som for første gang på lenge hadde lyst til å gå ut på fredag. Vinden hadde roet seg og solen tittet til og med frem av og til. For Hilde sin del ble det skiseiling på Finsevann. Om seilet var litt stort eller vinden fortsatt ville vise hvem som var sjefen er usikkert. Et aldri så lite tryn hører med, det var vel en siste hilsen fra værgudene for denne gangen.

På lørdag kom godværet for alvor og mens noen dro på seg fjellskiene og solkrem, reiste Hilde til Oslo (med låst nakke og ømme ribben). Da hun ankom Oslo var det bare å kaste av seg et lag med klær. Det er jo vår i lavlandet. Det var rett og slett forvirrende. På Finse står vi jo foran den fineste vintertiden nå.

Finværet varte hele lørdagen, og da så det slik ut på Finse:

På søndag blåste det opp på nytt, og vi har fått enda mer snø å måke:


Slik ser det ut når direktøren åpner døren fra huset sitt. I sitt stille sinn lurer hun på hvorfor (WHY!?!?) har de plassert døren på det mest snøsikre stedet på hele Finse, før hun begynner å bokse seg ut gjennom snøen.

Et annet scenario kan være dette:

hvor døren er begravet...
Det positive er at det iallefall har kommet mye sne til Finse, som lover bra for påskefeiring og Skarverennet.
Og vi gleder oss. Kun 17 dager igjen til de første påskegjestene ankommer Finse
Og om du ikke skal til Finse i påsken...ja da lurer vi på hvor du skal? Det finnes ikke noe bedre sted enn Finse å feire påske. Til orientering så er det høy aktivitet på kjøkkenet hvor kokker og assistenter eksperiementerer på nye oppskrifter, gamle oppskrifter, vanskelige oppskrifter og spennende oppskrifter. I dag lages Gordon Ramsays pasjonsfrukt- og banansufflet. Og om de lykkes, så kommer det et bilde her :-)

Og sånn går dagene på Finse...

Hilde og Merete

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar