onsdag 23. mars 2011

Helgerapport, skredkurs, togstans og Finseblings!

Vi har selvfølgelig ikke glemt bloggen, de siste dagene har rett og slett vært så innholdsrike at vi ikke har hatt tid til å oppdatere den. Det resulterer naturligvis også i et ekstremt langt innlegg denne gangen, vi har så mye på hjertet.

Helgerapport 

En innholdsrik helg med magisk Finsevær ble erstattet med blåmandag og rufsete (Finse)vær. Fredag var det nærmere 100 gjester til bords i restauranten på Finse1222, og maten var (som den ofte er) veldig god. Etter middag ble det arrangert quiz for kvasse. Finselaget vant, naturlig nok, Merete og Ina var jo på laget. Det bør nevnes at Ina ikke kunne hugse et eneste spørsmål dagen etter... For noen var lørdagen tung, men de fleste kunne nyte Finse på sitt aller beste; kaldt, vindstille og strålende sol. Finse Skisenter ruslet stille i bakgrunnen og fraktet folket opp i høyden og til fantastiske forhold i bakken. Vindstille var jo ikke helt optimalt for vårt skiseilkurs. Håper de lærte noe likevel! Klemsbu har hatt besøk av Gordo, vår egen vaffelekspert som har kommet hele veien fra Argentina, for å glede oss med ekstra gode vafler. I kapellet hadde Skiheis-Ronny og Linn barnedåp og hele Finse var invitert. Gratulerer! Full Moon Party gikk av stabelen, med nedkjøring i skiheisen i mørket. Hvor ble fullmånen av?

Fantastisk vær på Finse i helgen. Foto: Hilde Vikane


I Boggi`n på lørdag hadde vi gleden av en et 3 timer langt stand up (sittende) show av en ekstremt glad Finsefant. Etter sitt besøk hos verdens største Erling (som serverte sitt farlige heimabrygga øl) kom det mange gode røverhistorier.


Togstans og Finseblings

Mandag som skulle være en rolig dag på fjellet, ble ikke det. Togstans medførte at et tog ville bli stående på Finse i et par timer. Ca. 20 minutter før ankomst fikk vi beskjed om at de 100 togpassasjerene trengte mat og drikke. Lett, sa vi (vi har fikset middag til 400 togpassasjerer før). Det var bare å hive seg i kjøkkentjenesten. Dunker med vaffelrøre ble hentet, kaffe ble satt på kok og bruskassene ble båret ut. Et kaotisk men velfungerende smøreteam ble automatisk dannet da Finseblingsene skulle lages. Brød, majones, skinke, ost, salat og tomat flagret på kjøkkenet. Vaffeleksperten, Gordo, kastet seg rundt og sørget for konstant å ha tre doble vaffeljern i ilden. Alle ble mette og noen håpet at toget skulle stoppe på vei tilbake igjen også. Vi vet ikke om kjøkkensjefen Federico, som stod på sidelinjen og så på rotet vi laget, ønsket det samme.

Skredkurs

Tirsdag startet med skredkurs for personalet ved hotellet. Jannike Høyem og Trond Augestad fra NIH loset oss gjennom tre lærerike timer. Timingen på kurset kunne ikke vært bedre. På den internasjonale-skredfareskalaen er det varslet 4 i området rundt Finse. Ved hjelp av spade-, compression- og extended compression test ble det tydelig demonstrert at det virkelig er skredfare på Finse. To ”kompiser” ble reddet ut av et "skred" ved hjelp av søkestaver og skredsøkere. Med det kan vi informere om at personalet nå har bedre forutsetninger for å informere våre gjester om skredfarene i vårt område.

Skredkurs med personalet ved 1222. Foto: Hilde Vikane

Det har falt enorme mengder snø, det har vært mildvær og det uler rundt husene her oppe. Tirsdag kveld måtte Røde Kors mannskapet ut og lufte seg og vi ble igjen minnet på at man skal ha respekt for været i fjellheimen. Alt er vel med de medtatte turgåerene.  

Utsikten har vært complete whiteout i noen dager nå og det skal bli en fryd å se solen i morgen.Merete og Hilde

1 kommentar:

  1. I enjoy visiting the hotel virtually. I'm in Florida, USA where spring is here and the temperatures are very mild. So, I enjoy watching your webcam to see the Vikings of Norway unload at the station with their skis, kids and dogs. But - the recent blizzard has iced the camera over for the past several days. Any chance of clearing it?

    Thanks very much

    Howard
    Clearwater, Florida

    SvarSlett