søndag 30. juni 2013

Rekordåret!

På godt og vondt...

Den vonde biten av det hele er for tiden døgnfluene. De er her, de er mange, ja de er faktisk ekstremt mange, rekordmange. Ekkelt er det. Det var ikke like mange i fjor, men nå får vi igjen for det, trippelt. De gjør jo ikke en flue fortred (!), de bare eksisterer. De eksisterer heller ikke lenge, fra noen timer til noen dager. Døgnfluene er disse herlige insiktene som stortrives i ferskvann, mot slutten av larvestadiet søker de opp av vannet og etter en kort betenkningstid er de klare til å fly rundt på Finse og plage oss. Ja, Wikipedia sier at de skal fly mot busker og trær, men siden det ikke finnes på Finse søker de mot våre husvegger og klarer på mystisk vis å komme seg inn gjennom vinduer som er potte tette. Snart kommer våre første sommergjester og vi er så lei oss for disse fluene som er så harmløse, men så utrolig ekle, bare fordi det er altfor-altfor mange av de. 
Flue i kaffekoppen, selvfølgelig! Foto: Hilde Vikane

Frokost, lunsj og middag inntas i form av døgnfluer. Det er nemlig bare å åpne en dør så har man en deilig munnfull. Sånn sett er det kanskje bra at de har kommet for det er nemlig ikke mye mat å oppdrive på kjøkkenet. Vi gleder oss til å åpne fredag 5. juli, da er på kokk og mat på plass. Hva gjelder døgnfluer kan vi bare trygle og be om at de, innen fredag, har returnert til Finsevann for å ha seg, legge egg og dø. For et liv, alt vi mennesker bruker mange tiår på, gjør de unna på et døgn.

Fluer overalt! Foto: Hilde Vikane

Vi mottar rekordmange mail om Rallarvegen og da er det hyggelig å meddele at veien (nesten) er snøfri, og det er rekordtidlig. Etter sommeren 2012, da snøen lå rekordlenge, syns vi dette er helt riktig og fortjent. Økonomisk er dette veldig viktig for hotellet og for menneskene som bor her oppe på helårsbasis er det nok med åtte til ni måneder lange vintere, vi fortjener tre gode sommermåneder, uten snø.

Hvordan kommer de seg inn, vinduene er HELT nye! Foto: Hilde Vikane

Når vi nå har fått en rekordtidlig snøsmelting, forventer vi også at sommeren skal bli rekordvarm. Så varm at vi må bade i Finsevann før og etter jobb, så varm at det blir umulig å gå med ullsokkene som tilhører uniformene våre. Så varmt skal det være at Finsevinden oppleves som deilig og nødvendig fønvind. Vi er i daglig dialog med værgudene og det føles som vi har de på gli når vi ønsker oss en rekordvarm sommer. Så det er bare å bli en av de rekordmange som kontakter oss på e-post for å booke opphold og sykler. Så skal vi forsøke å svare i rekordfart.

Rødt betyr ute, blått betyr inne, hvorfor vil de absolutt være inne? Foto: Hilde Vikane

Det er rekordhyggelig at Sofia er her. Som alltid sier hun at hun ikke husker noenting og at hun ikke kan noe. Men det kan hun og det er vi glade for, Magda er nemlig på ferie og jeg og Nina har ikke helt oversikten på rutinene i bookingavdelingen. Tilsammen er vi dynamitt. Nina vet hvor mange snøfonner som ligger på Rallarvegen, jeg vet for eksempel når togene går og hva rundreisepakken inneholder, Sofia er en ekspert på Visbook og er den hyggeligste telefondamen jeg noengang har møtt. Det er nesten så hun sier kram - hei til alle som ringer. Tilsammen syns vi selv at vi er rekordbra!

Og da var det kanskje nok om rekorder, det var forresten Ronny som mente at rekordmange fluer fortjente en blogg og det fikk de. Jeg vet ikke helt om de fluene fortjener noenting, de kan dra ned på vannet og parre seg nå, fort!


 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar