tirsdag 20. mars 2012

Fascinerende!

"Klarer snart ikke å gå ute. Æsj" (John Frode).

"Shit" (magda).

"Det er tydelig at det slår hardt akkurat her. På andre siden av tunellen er det bare 8" (Ronny Finsås).

"Nå må den vinden gi seg" (Merete Aarskog).

"Uuæææh, jeg veltet tre ganger på vei til jobb" (Zara).  Vår vakre Zara kom faktisk flaksende til jobb, løp inn på hotellet og ropte ut døren "come and get me here motherf.....".

Det er jo umulig å få det varmt i lavvoen til gruppen i dag vel? (Magda)

I dag blåser det - i dag kan vi ut å seile (Ronny). Det er jo bare Ronny Finsås som kan finne på å tenke på skiseiling i dag. Enn så lenge sitter han på langbordet og drikker kaffe da.

Og ja, det er det vi snakker om på Finse i dag. Vinden. Igjen. Det blåser 19m/s, målestasjonen sier at kastene er oppe i 30m/s. Strømmen har gått ca. fem ganger til nå i dag. Den kommer tilbake etter tre sekunder. Og godt er det, men det begynner å bli irriterende å skru på PC'er og telefoner etter hvert strømbrudd. Det mest beleilige strømbruddet kom midt i utsjekken, samtidig som en ny gruppe sjekket inn. Det er blå himmel og solen titter frem innimellom kastene. Fascinerende vær sies det. Personlig har jeg sett dette før og syns det er mye mer fascinerende med strålende sol og null komma niks vind i luften.

Utsikten mot jernbanen...
Men det kommer. Det kommer. På fredag og lørdag og søndag. Hurra. Og ikke nok med det. 1m/s syns vi er skikkelig fascinerende faktisk. Så vi gleder oss til helgen. Den gule flekken øverst i høyre hjørne på værmeldingen ser vi forbi, men vi får nok ikke helt fred i værsjelene våre før den flekken er grønn.

Vi lot oss forresten også fascinere av vinduene i resepsjonen i dag. Første tanke var at vinduene hadde sprukket. Kom og se sa Merete. Neste tanke var at det var Alice Fangen som hadde vært der og streket opp grafer over hvordan det egentlig går her på hotellet. Det går opp og ned tydeligvis. Så kommer faktakongene fra vaktmesteravdelingen, med lange forklaringer på hvordan det har smeltet, lagt seg snø oppå og rent ned og så iset igjen. Eller noe sånt. Stilig er det uansett hva det kommer av.

Grafen går opp og ned...
Og om du spør hundekjørern hvordan det gikk å komme seg til Finse i vinden i går så svarer han; åååh, de va ikkje noko problem. Og det er klart at det blir hundekjøring i dag. Så lenge gjestene fortsatt ønsker det. Snakker om å oppleve den polare ånden fra et hundespann som vi reklamerer med. Finse er og blir ekte. Vi er bare brikker i værgudenes spill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar