fredag 20. juli 2012

Hva er sykling?

Sykling er en aktivitet der en person ved hjelp av en sykkel tar seg fram ved egen muskelkraft. Hensikten kan variere, det kan være transport, rekreasjon eller konkurranse, og kan gjøres på veier og asfalt, i terreng, på snø eller innendørs (Wikipedia).

Sykkel + snø = sant. Foto: Bård Basberg
For folk flest ser kanskje dette ut som en helt ordinær forklaring på hva sykling faktisk er. Det vi liker med den er at man får forklart at man også kan sykle på snø. Wikipedia har talt, det er fullt mulig å sykle på snø og med det erklærer vi Rallarvegen for åpnet. Da med advarsel om litt snø mellom Finse og Hallingskeid, du finner en detaljert rapport på våre nettsider.

Tidligere år har vi brukt juni på å telle snøfonner, i år ville ingen snakke om den ENE snøfonnen som gikk fra Finse til Hallingskeid. Det var ikke noe særlig å snakke om, vi forsøkte å glemme det. Nå har vi gått fra å glede oss over å telle så mange som mulig til å juble over at disse nå reduseres i både antall og størrelse. Du kan lese en detaljert rapport på våre nettsider.

En av snøfonnene. Foto: Bård Basberg
Og i sykkelbutikken har vi rekordmange ansatte i år. Et knippe unge menn, halvvoksne gutter - slæsj -  barnehagebarn har sin fulle hyre med å spa snøen vekk fra Rallarvegen, leie ut sykler og fikse sykler. Vi kan røpe at resepsjonistene og serveringsjentene gleder seg stort over den voksende staben i sykkelsjappa...uten å utdype det for mye. De gjør hverdagen litt mer spennende tydeligvis. Spennende var det også da tre av de i går var ute og padlet kano på Finsevann. De valgte korteste vei og tok seg over isen i stedet for å padle rundt. Ved et isflak ble en padler satt av og forlatt, god underholdning for Finsesamfunnet som satt ute og nøt kveldssolen. Finsevann smelter fort nå så det var lurt av han å bli med kanoen til lands igjen.

Axel forlates på et lite isflak. Foto: Mikael Svensson
Og denne helgen går et av Finses kanskje mest imponerende arrangement av stabelen, Rallarvegsløpet. De løper fortere fra Flåm til Finse enn vi sykler fra Finse til Flåm. En skal løpe med sitt barn i joggetralle og tre av de påmeldte er over 70 år gamle. Og vi sitter inne på kontoret og undres. Vi visste ikke at det fantes noe som heter joggetralle, vi tenker at det ikke kan være sunt å løpe så mye og så langt som de gjør. Vi er litt usikre på hvorfor det ikke er sunt og sannheten er nok at vi skulle ønske at vi også hadde klart det. Eller at vi hadde lyst til å klare det.
Andrew Tillery er underveis i sitt tredje Rallarvegsløp i 2011.
Vi er så utrolig langt unna. Men vi begynner å bli gode på å gå/løpe opp på Jomfrunut. Vi har nemlig en intern konkurranse blant staff 1222. Den som har løpt flest ganger eller fortest opp på Jomfrunut vinner hver sin premie. Alle sier de skal vinne. Unge Basberg bestemte seg for å sette standaren den første turen, 8.40 ble tiden, vi andre strever på ti til tretten minutter. Han sier han ikke skal gå igjen og han var syk i tre dager etterpå. Mitt mål med konkurransen var at vi skulle holde formen ved like, ikke bli syke.

På toppen av Jomfrunut, legg merke til Finsebollen (motivasjonen) i varden. Foto: Linus Thernström.

Og sånn går dagene på Finse. Vi koser oss, vi har det gøy og vi nyter sommerdagene med strålende sol. For tiden drikker vi Corona med lime i, for å holde døgnfluene unna ølen selvfølgelig. De er her for fullt og selv om de er kilden til frustrasjon er de også tegnet på at sommeren virkelig er kommet til Finse.

GOD SOMMER OG VELKOMMEN TIL FINSE 1222 OG SYKKELSESONG

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar