tirsdag 22. november 2011

Ikke alt er som det skal nå....

Når jeg var på ferie... når jeg faktisk kom meg på ferie, så ville jeg så gjerne blogge om hvor skrekkelig håpløst det er å fly KLM, og hvor j.. det er å være innom Charles de Gaulle (Paris) flyplassen. Men et klokt hode mente at det ikke kom noe godt ut av å slenge slik drit. Så derfor gjorde jeg ikke det. Jeg sa ikke et stygt ord om dårlig service hos KLM, eller hvor umulig det er å orientere seg blant sure ansatte på CDG. Jeg nevnte heller ikke at flyproblemene på vei til ferie gjentok seg på vei hjem...

Hovedsaken er at jeg er hjemme fra en fantastisk ferie i Malawi, og er nå tilbake på Finse. Et kontrastfylt sprang fra svømmebasseng, varmt i været, fargerike klær, latter og glede og gode drinker (det vil si at uansett hva jeg bestillte så fikk jeg Jack Daniels og cola), noen timer på triste Oslo S, før jeg endelig kunne gå av toget å puste inn Finseluft.... ahhhhhhh! Men hva møter meg? I tillegg til en smilende Ina og en enda mer smilende Magnus, så regner det... Dette, som skal være den kalde, fine tida på Finse. Vår lille bonus. Der vi har fjellet for oss selv, kan gå de første skiturene, nyte stillheten og alt det vakre. Det er nå vi skal føle oss priviligerte. All snøen fra oktober er regnet vekk. Når jeg snakket med Niklas Norman på telefonen i dag, så sier han at temperaturen i november i år har ligget 5-6 grader over gjennomsnittstemperaturen for november, hver dag! Det er fryktelig mye. Regn i slutten av november er et slag under beltestedet. Jeg har gått inn i en slags feriedepresjon. Det er ikke som det skal nå.

Men de siste dagene har frosten kommet. Det er flott stålis på Finsevann. Man kan gå på skøyter. Jeg har forsøkt. Helt inne med strandkanten. Inne i hodet mitt flyter jeg rundt på isen som om jeg var Sonja Henie. Blåmerkene på rompa vitner om litt dårligere flyt... Men isen utenfor direktørboligen er rimelig trygg nå. Og på yr melder de snø, snø og atter snø. Det er fortsatt håp for november.

Til helgen er det julegateåpning på Finse. Vi finner frem en snor med tolv 60-watts lyspærer og henger den opp mellom Finse Stasjon og Finse1222. Tada! Vår egen lille Finsejulegate! Slik vi liker det. Ikke så mye kjøpepress i denne julegaten. Befriende lite. Her er det mest latter, sang og pepperkaker. Finse Skilag inviterer alle sammen til Finse denne helgen, og skal innom oss på hotellet og lage julegrøt. Og kanskje kommer nissen? Det bruker å være hektisk krangling og ivrig unnasluntring når den røde nissedrakten kommer frem. Hvem trekker det lengste (korteste) strået? Men vi kan anbefale å ta turen til Finse denne helgen. Stille, rolig, god stemning, flott julegate, god julegrøt, bra initativ av Finse Skilag. Velkommen opp! Definitivt en annerledes julegate, som vi er veldig glad i!

En annen ting som absolutt ikke er som det skal nå er at vår kjære Ina, som vi kan tulle så mye vi vil med, skal slutte i jobben som booking- og kurs/konferanseansvarlig (og min høyre og venstre hånd). Ina kom en vakker sommerdag i 2006, og jobbet seg raskt inn i administrasjonen. Man kan si så mye om Ina, og det skal vi, i en litt senere blogg. Men nå så skal vi bare glede oss over at Ina skal være her til over Expedition Finse, og så skal Ina få sin egen hedersblogg, når D-dag nærmer seg. Og da er det jo også kjent at vi trenger en ny Ina snarest :-) Du er herved oppfordret til å anbefale gode mennesker til jobben. Vi samler kun på gode folk på Finse, og personen må selvsagt ha relevant jobberfaring og utdanning. Er det ingen i den kule gjengen til Hilde som tilfeldigvis er utdannet innen reiseliv, og vil ha noen år på fjellet? Step forward, please!

Nok en ting som ikke er som det skal nå, men som faktisk er ganske deilig, er at vi ikke har to tusen oppussingsprosjekt på gang. Ingen gulv som skal slipes, ingen tepper som skal legges, ikke så mange vinduer som skal skiftes, ingen tak som lekker (!!!!), ingen personalbolig som skal pusses, sparkles, males.... Ingen verdens ting. Men likevel er det tusenvis av ting å gjøre. Jeg forstår det ikke helt. Vi har likevel mange ideer om hva vi ønsker å gjøre med hotellet fremover. Og vi har en liten overraselse til de av dere som kommer til nyttår, og det er at Boggi`n skal heves et lite hakk opp fra avgrunnens mørke. Vi håper at det blir ferdig til nyttår (det må det jo), og gleder oss stort til å ønske dere velkommen ned til en litt friskere Boggi`n.

Det er hyggelig å tenke på tiden som ligger foran oss. Nyttårsfeiring (årets kjekkeste fest), bryllup tidlig i januar, Finsejazz, Snowjam (10 års jubileum) og Expedition Finse (også årets kjekkeste fest), før vinterferie, Vinterkurs, Påske, Skarverenn, Fjell til Fjord turer..... Og vips så er det juni og vi skal ut å lete etter Rallarvegen.

Jeg driver nå, sammen med Ina, og legger sammen personalkabalen. Nye folk skal til Finse å oppleve det vakreste av det vakre. Mange "gamle" ansatte kommer tilbake. Det er vi veldig glad for. Det skal bli spennende å ønske nye og gamle velkommen til Finse i slutten av desember. Ikke lenge til nå.

Hotellet er jo, som kjent, stengt i romjulen. Vi åpner til nyttår. Men vi kommer til å holde åpent hotell / butikk fra torsdag 29. desember, og håper så mange som kan kommer innom å kjøper Finsebolle og drikker kakao. Det hører nemlig til romjulen.

Riktig fin adventstid! Det vet jeg at det blir på Finse. Nå kommer snøen. Nå kommer den kalde fine tida.


1 kommentar:

  1. Jeg lover på tro og ære at vi skal ta vare på Ina i Bergen.....lover lover lover....og kan også love at Ina blir tatt i mot på aller best måte. Vi setter pris på nye folk og selv om hun deler av sin arbeidsdag må sitte vegg i vegg med meg som ler veldig høyt og like å ha det morro, så lover jeg at hun også skal få ro til å jobbe litt........

    Elisabeth :)

    SvarSlett