søndag 23. oktober 2011

Vi har en ny ryggsekkpatent...

Dette skal selvsagt handle om at hotellet stenger for sommersesongen i dag, og med tanke på at det har vært snø her i 3 uker så er det vel bare å innse det faktum at sommersesongen faktisk er på hell. Men før jeg begir meg ut på en oppsummering av helgens Hardangerfest, så er det en historie jeg har glemt i tidligere innlegg.

Personalet var som kjent på tur tidligere i sommer. Vi kjempet oss gjennom piskende snøvær på Rallarvegen, med fare for eget liv. Vi var nok de siste som syklet Rallarvegen sommeren 2011. Etter noen Ægirøl i Flåm var humøret tilbake. Neste dag kjempet vi oss ned Aurlandsdalen, som var et eneste stort gjørmebad. Personalet tror jeg hater de. Hvorfor er de her? De forstår det ikke. Men det var en av de ansatte som gikk å smilte salig i time etter time. Hva var oppskriften? Hvorfor så lykkelig? Hilde var over seg av begeistring av denne Hagløfs ryggsekken ho hadde lånt av Ina. At ingen flere ryggsekkprodusenter hadde tenkt på dette før.... å ha innlagt vibrerende massasje i hele ryggplaten. Det var genialt. Titt og ofte så vi at Hilde løp i fortroppen, for å ha muligheten til å legge seg ned på ryggen, med ryggsekken under seg, og bli massert mens hun ventet på oss andre. Etter timer med massasje var Hilde fornøyd, og ville slå av vibreringen. Ho dro i snorer og trykket på spenner, trykket på ryggplaten, men ingenting virket. Og den vibrerende masseringen hadde jo plutselig startet av seg selv, men den ville ikke plutselig stoppe. Hilde måtte gå grundigere til verks. Det må være en knapp inne i sekken, tenkte hun. Det var slik den plutselig hadde startet, fordi hun hadde kommet borti knappen. Hun begynner å pakke ut tingene for å komme til knappen. I denne prosessen finner Hilde sin elektriske tannbørste....

Men vi håper at Hagløfs leser dette, og starter sporenstreks å utvikle den nye "Vibrerende Massasje Ryggsekk". Dere må gjerne kalle den Hilde.

Men det var altså en digresjon. Eller kanskje mer en total avsporing i forhold til hva dette handler om. Nemlig at sommersesongen er over. Nok en gang løper vi på perrongen med norske flagg å ønsker sommerens personal en god reise og lykke til på ferden. Noen ser vi snart igjen. Andre er det lenge til vi ser. Det er noe ambivalent med dette. Det er trist å se folk reise. Tårer felles. Men det er også godt at vi nå skal få en pustepause. Stengt hotell i 2 mnd betyr at vi bare jobber mandag til fredag 9-16. Det er ferie! Det betyr også at vi faktisk skal reise på ferie. Nå skal ekstremt bleike kropper bli utsatt for sol under varme og fjerne himmelstrøk. Det har vi sett frem til lenge. Men det har vært en fantastisk flott sommersesong, og det takket være supert personal og hyggelige gjester.

Sommersesongen ble avsluttet med to vidt forskjellige fester. Forrige helg hadde vi Fjellitteraturfestivalen. Et svært vellykket arrangement, med flott program, fantastiske arrangører (Takk! Sandra, Trygve, Marit og Marie!!!), god stemning, høytlesning ute (som kan være merkelig, men som bare fungerer så utrolig bra!), konsert på Rallarmuseet, Boggi dansing. Ryktene sier at fotografen og kameraten igjen har lekt med Simla Samantha. Men det er bare rykter... Årets Fjellitteratur må også ha rekordstor oppslutning, og det er kanskje ikke så vanskelig, med tanke på at det er andre gangen det blir arrangert. Men det var veldig mye folk på Finse denne helgen, og vi gleder oss allerede til neste år.

Nå er det søndag, og vi har nok en fest å blogge om. Folkefest på Hardingvis. Det er ikke så ofte at vi føler tilhørighet til Hardanger. Hardingene sier at fjella er en viktig del av Hardanger. Og det er ikke rart. Den største delen av kommunen er jo høyfjell. Men vi har ikke fjorden. Og det er ikke det samme å skue ut over Finsevann, som å skue utover Hardangerfjorden. Greit nok. Da får vi invitere fjorden til fjells. Det skal i en bisetning nevnes her at vi er Mona Hellesnes (tidligere ordfører) en stor takk skyldig for hennes innsats i å inkludere Finse i Ulvik Herad! Takk og en stor champagneskål til Mona!
Og det gikk som det måtte når fjellfolk, jernbanefolk og fjordfolk møtes. Det blir hyggelig lag. På menyen på lørdag stod det "Lange flate ballær" til forrett, Smalahove til hovedrett og multer til dessert. Når det kommer til forretten så var det uten noen større utbrodering; værballer. En god selger på Løne på Voss gnir seg i hendene enda over å ha klart å selge værballer til Hilde. Selgeren på Voss mente dette var helt riktig å serverer på Hardangerfest. Senere har vi lært at det er det absolutt ikke. Vi skal ikke spise værballer på Hardangerfest igjen. De hører til på Island. Men det skal sies at maten var så god at innbarka, tøffe Finsefolk bare fnøys av det, når vi sa det var værballer. Vi måtte ikke komme her og kommer her og tro at det var værballer vi serverte. Det måtte vi dra lenger ut på landet med. Men vi kommer ikke lengre ut på landet enn hva vi er her, og de kan tro hva de vil. Men vi vet at vi serverte værballer. Og kokkene er takknemlige for at de aldri mer skal tilberede de. Så du vet, Jon Erik!

Folkfest på Hardingvis er på linje med Fjellitteratur kommet for å bli. Det er lett å lage arrangement på Finse, og det er lett å lage tradisjoner ut av det. Hilde har i løpet av 2011 hostet opp to nye arrangement for oss; Expedition Finse og Hardangerfest. Well done, Hilde! Neste års Fjellitteratur er satt til 11.-14. oktober. Neste års Folkefest på Hardingvis er satt til 19.-21. oktober. Mye av konseptet blir det samme. Men vi skal gjøre en stor endring. Til Folkefest på Hardingvis neste år skal vi invitere alt personal som har jobbet på 1222 gjennom historien. Og dette skal bli en tradisjon, det også. Slik at man vet at den nest siste helgen i oktober hvert år, så finner man gamle og nye personal på Finse. I tillegg håper vi selvsagt at flere av de inviterte lokale samarbeidspartnerne våre finner tid og anledning til å ta turen. Nå skal det sies at de to jernbanefolkene som var her festet for dere alle, danset for dere alle, sang for dere alle og ikke minst RALLET for dere alle. Takk Olav, for innsatsen!

Det skal også rettes takker i mange retninger når vi nå stenger hotellet og tar 2 mnd (velfortjent, tenker vi) pause. Og den største takken skal våre eiere ha; Trygve, Nikolai og Knut, for at dere er idealistiske eiere! Takket være dere kan vi ha arrangement som Folkefest på Hardingvis! Vi er alle takknemlige for å få jobbe på 1222. Og selv om det er deilig å stenge for en periode, ser vi veldig mye frem til å invitere gjester inn igjen den 30.12 for årets kjekkeste fest; nyttårsfeiring!

Takk for en flott sommersesong, folks! Sees til vinteren.

Merete

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar