tirsdag 11. oktober 2011

Hva skal man ikke blogge om...?

Kjære bloggen,

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her. Beklager det...

Dette har meg og Hilde snakket lenge om at vi så gjerne ville begynne  bloggen slik, fordi vi syns det er så teit, at det er morsomt. Men jeg klarer det ikke. Det blir for kleint...

Vi har jo skrevet tidligere at det man hører mest rundt langbordet er "det må vi blogge om...". Hva er det da vi tenker at vi IKKE skal blogge om.....?

Våre gjester skal vi ikke blogge om. Det er selvsagt. Med mindre det er gode ting, og gjesten er informert. Men vi kan skrive om generelle observasjoner som når vi i påsken blir invadert av skinn-nikkerser fra Geilo. Vi kan skrive om at man blir oppgitt av alle som spiser matpakken sin på langbordet. Og når vi blir sint på de som fyrer opp primusen på langbordet, eller tenker de skal bruke bordene i dagligstuen til preppebord for skia. Vi blir også oppgitt når noen tenker de skal rense skia på hotellrommet, og starter brannalarmen, og full evakuering av hotellet. Men vi blogger ikke spesifikt om våre gjester. Der går grensen.

Personalet derimot byr vi litt mer på, og avslører gjerne og med store bokstaver flauser, missforståelser, manglende geografikunnskap. Vi er litt mer forsiktig å avsløre intriger, drama og når man glemmer litt hvilken seng man bodde i... Så vi byr gjerne på personalet, og da i samråd med personalet, men vi utleverer de ikke for mye. Vi kunne jo ha skrevet at resepsjonisten og kjøkkenassistenten har blitt samboere, men det gjør vi ikke.... Vi blogger heller ikke om ansatte som blir fryktelig sjalu uten grunn. Men det kunne vi...

Vi blogger om alle de som rir på reinsdyret etter en fest i Boggi`n. Vi kjenner ingen fotograf som har sittet der. Heller ikke kameraten hans (dette bare en test for å se om fotografen leser bloggen). Men det er mange som rir på reinsdyret, og det er mange som vet hvor bjørnen bor. Bjørnen er ofte med på fest. Det er nok ofte kjennetegnet på en god fest. Og for noen år siden bare bodde bjørnen i huset mitt, for det var lettest slik. Men bjørnen er sliten. Bjørnen sover faktisk. Han har også mistet fullstendig luktesansen. Men om anlendingen byr seg, så takker han kanskje ja til nok en nyttårsfeiring.

Vi blogger ikke om når det går to sett fotspor inn en dør, når det bare skulle være et sett fotspor inn døren. Vi blogger heller ikke om mystiske, men lett gjenkjennelige sko som står parkert lenge utenfor en dør der de ikke bor. Men vi får det med oss.

Vi blogger sjelden om politikk. Bare når det er nødvendig.

Vi blogger ikke om kjipe ting, som at vannlekkasjen kanskje var egentlig en kloakklekkasje. Vi blogger ikke om når det skjer ting med kloakken, som det har gjort i sommer. Derimot blogger vi gjerne for å si at det som skjedde med kloakken er fikset, og vi kan gå vinteren lettere (bokstavlig talt) i møte...

Vi blogger ikke om dårlig vær.

Vi blogger altfor lite om Egil på Stasjonen. Vi burde snart dedikere en blogg til Egil, og om alle hans faste rutiner, hans sedvanlige spøker... hans store skrekk er når noen bestiller togbillett bare 2 minutter før toget kommer; da ramses det opp hvordan han forsøker å drifte en travel stasjon og at man ikke bare kan komme her og kommer her og kjøpe billett når han egentlig skal ha på seg klær for å gå ut i god tid før toget ankommer.

Vi blogger altfor lite om alt det rare Ina sier og gjør. Det skal vi følge mer opp. Ina; denne vakre, høye, slanke, flotte finnmarkingen, som virkelig kan banne som en sjøulk. Hun som MÅ ha cola light klokka 10, etterfulgt av Finsebolle og kakao. Og før kl 12 har hun også spist en sjokolade. "Nei, nå må jeg ha en Fruktnøtt" (Ina-språk: Nej, nu må ha faen steike mæ ha en satans fruktnøtt). Ina som ikke egentlig er så glad i å gå på ski, og ler rått og hjerteløst når andre faller. Ina som er best på sin jobb og har kontroll på alt, tror fortsatt at uttrykket "for så vidt" heter "for så gitt". Så der er ho litt på tynt grunnlag... Eller het det gyngende grunn...?

Vi blogger heller ikke om de vi mistenker har holdt en liten, rolig fest i huset mitt, når jeg var på ferie. Men spriten som ble satt igjen, har gått til sommerfesten vi hadde på søndag. Det satte transe-Micke (også kjent som Bad Boy, Joyride, Bike Micke) stor pris på. Men vi blogger ikke om hvorfor Micke har kallenavnet Joyride. Men det blir morsomt når vi en gang kan gjøre det...

Vi blogger ikke om alle Finsebarna som bruker hotellet som sin stue hele døgnet. Men det burde vi kanskje også gjøre... Ut i snøen å leke!!

Vi blogger ikke om Ronny og at han holder hånd på perrongen. For han mener selv at jeg har sett feil. Men man skal vite at jeg bor på et sted hvor jeg får med meg alt... moahahah....!!

Så det er mange ting vi ikke blogger om. Noen ting vi burde blogge mer om. Der er emner vi aldri rører. Det er mange ting vi har veldig lyst å blogge om, og historier vi brenner etter å fortelle, men det er "ikkje lov å være slem". Men gode historier som får oss til å le, de blogger vi om.

(Vi blogger egentlig ikke om at vi bare har 25 følgere bloggen vår heller.... Men merket plutselig at jeg ble glad for at 18 følgere hadde blitt til 25. Det er bevegelse i riktig retning...)

Ha det bra, bloggen!

Merete

1 kommentar: