onsdag 22. august 2012

Det rullar på nu...

"Det rullar på nu" sies det i sykkelbutikken.

Det betyr at det begynner å bli riktig hektisk. Og vi har lagt det opp bra i år. Ti ansatte i sykkelbutikken i juli da veien var dekket av snø og to ansatte i september når alle de virkelig store gruppene kommer hit. Vi skal løse det, vi lover, men ta gjerne kontakt om du er sykkelekspert og ikke har planer i september.

Syklene ruller nedover Rallarvegen mot Flåm.

Det betyr jo også at det ruller sykler i alle retninger. Det er gledelig å se at Rallarvegen fortsetter å være en av de klassiske norske naturopplevelsene som så mange vil oppleve.

Det ruller desverre en god del biler rundt på Finse også. Det er så feil som det kan få blitt.  Vi stoler på at de har viktige ting å gjøre, ting det er umulig å løse uten bil.

Det ruller inn massevis av mail i innboksen i bookingavdelingen også. Det sitter to iherdige jenter og svarer på mail hele dagen, fra morgen til kveld. Det er ganske mange som lurer på om vi vet noe om denna hærre Rallarvegen. Vi vet ganske mye, kanskje mer enn noen andre, så det er bare å fortsette å ringe oss. Vi har fortsatt noen ledige rom og nydelig fireretters middag å friste med.

Og dagene ruller på i en feiende fart denne sesongen. Det føles som vi akkurat var ferdig med opplæring av ansatte, og nå har noen begynt å dra fra oss igjen. Skoler, høyskoler og universitet har holdt av plasser til våre unge lovende ansatte og vi må la de dra. Vi tror de ansatte lærer mye på Finse, mye om seg selv, mye om drift av gamle norske høyfjellshotell, noen lærer om vin og andre har blitt bakere, men akademisk påfyll bør de søke andre steder.

Og i år som tidligere har vi griser på Finse. De ruller rundt i grisebingen og er skikkelig grisete. Av og til tar vi turen bort og hilser på de. En dag kom noen av jentene i personalet tilbake fra grisebingen og fortalte at grisene var syke. De mente det så ut som de skulle falle sammen, hele tiden. Vi lo litt over deres bekymring, fordi det var søtt. Det samme skjedde nemlig i fjor og da kastet vi oss på telefonen til Haugen Gardsmat, han fortalte at det var grisens reaksjon når de blir solbrente. Grisen blir nemlig solbrent akkurat som oss mennesker. Stakkars.

Og når vi nå har hengt oss opp i alt som ruller så er det er par ting til som bør nevnes. Når man har vært på Finse en stund er det noen ting man savner. For eksempel drømmer vi selvfølgelig om sushiruller, fordi sushien aldri fant veien til Finse. Når det er sagt har vi ikke lov å klage, vi får servert middag hver dag kl. halv fire. Mat laget av gode og feite råvarer, slik det skal være på hotell. Man har virkelig alle muligheter til å kunne rulle ned fra fjellet etter en sesong på Finse 1222.

Vi gir oss med det, nok om ting som ruller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar